top of page

Rolls Royce Înregistrează Vânzări Record În 2022
Rolls-Royce a raportat, luni, vânzări record anul trecut, în pofida unui preț mediu de aproximativ 534.000 de dolari, pentru mașinile sale de lux și a unei scăderii a cererii din China.


Constructorul auto britanic de lux, care a început sub numele de Rolls-Royce în Manchester, Anglia, în urmă cu aproape 120 de ani și care este, în prezent, deținută de compania germană BMW, a declarat că a vândut 6.021 de mașini în 2022, în creștere față de 5,586 în 2021, care a fost, de asemenea, un an record.


Cifra de afaceri a Rolls-Royce, a fost determinată de America, cu SUA rămânând principala piață de desfacere, cu aproximativ 35% din vânzări. În China, a doua piață ca mărime a constructorului auto, blocajele legate de coronavirus au dus la ”o scădere cu o singură cifră” a vânzărilor.


Cu toate acestea, directorul general Torsten Muller-Ötvös, a declarat, într-o prezentare online, faptul că, această scădere a fost compensată de creșterea înregistrată pe altă piețe.


”Portofoliul nostru de comenzi se întinde până în 2023, pentru toate modelele”, a declarat Muller-Ötvös. ”Nu am observat nicio diminuare a comenzilor”.


Rolls-Royce a declarat că, precomenzile pentru modelul său complet electric Spectre, care va fi pus în vânzare la sfârșitul anului 2023, au depășit toate previziunile sale.


Directorul general a declarat jurnaliștilor, că această creștere anticipată pentru 2023, a venit, în ciuda faptului, că Rolls-Royce a oprit vânzările în Rusia, care reprezentau, în mod obișnuit, între 250 și 300 de unități pe an, în urma invaziei sale în Ucraina, din februarie anul trecut.


Muller-Ötvös, a declarat că, abordarea personalizată a mărcii de lux, a dus la comenzi ”din ce în ce mai pline de imaginație, personale și exigente din punct de vedere tehnic” din partea clienților.

2 views0 comments
bottom of page