top of page

Salariul Directorului General Al Ferragamo, Gobbetti, Aprobat De Acționari, În Ciuda Criticilor


Acționarii Salvatore Ferragamo au dat undă verde propunerii privind politica de salarizare, care îi oferă directorului general al companiei de produse de lux, un pachet salarial uriaș, în pofida recomandării celor mai importanți doi consilieri, în materie de consultanță financiară din lume, de a vota împotriva acesteia.


Glass Lewis și Institutional Shareholder Services (ISS) au sugerat să se voteze atât împotriva politicii de remunerare, cât și împotriva unei părți a raportului de remunerare.


Ferragamo este condusă de Marco Gobbetti, fostul șef al companiei britanice de modă Burberry, care a preluat funcția de CEO la începutul anului trecut.


Gobbetti a primit anul trecut aproape 12 milioane de euro (13.2 milioane de dolari), inclusiv prima parte a unei prime de bun venit în valoare de 8.9 milioane de euro, care urmează să fie plătită în trei tranșe pe parcursul a 24 de luni, ceea ce îl face unul dintre cei mai bine plătiți CEO din Italia.


Pentru anul 2023, Gobbetti ar urma să primească o remunerație fixă neschimbată de 2.3 milioane de euro, la care se adaugă un plan de stimulente pe termen scurt cu o plată fixă de 3 milioane de euro.


Într-un raport publicat la începutul acestei luni, ISS a afirmat că politica de remunerare propusă continuă să ridice probleme semnificative.


Consultantul a precizat că societatea a efectuat plăți unici excesive, iar nivelul de remunerare rezultat a fost excesiv, în raport cu performanța societății.


La adunarea acționarilor companiei, o mare parte dintre acționari au votat în favoarea politicii de remunerare propuse.

Concernul de lux este controlat de holdingul familiei Ferragamo, cu o participație de 54/3%, conform site-ului companiei.


Pandemia COVID a lovit chiar în momentul în care compania se străduia să își revigoreze marca istorică, celebră pentru pantofii purtați de vedete de la Hollywood, precum Audrey Hepburn.


Anul trecut, Gobbetti, a promis of redresare rapidă a concernului italian de lux, promițând să crească investițiile, să modernizeze magazinele și să atragă clienți mai tineri pentru a dubla veniturile la aproape 2.3 miliarde de euro până în 2026.


Vânzările de la Ferragamo au scăzut cu 6.5%, la cursuri de schimb constante, în primul trimestru, afectate de o încetinire a pieței americane. Analiștii au declarat că este prea devreme pentru a evalua eforturile de revitalizare a brandului sub conducerea lui Gobbeti și a noului designer Maximilian Davis.

1 view0 comments
bottom of page