top of page

Sotheby's: Bugatti Chiron Profilée Vândut Pentru 9.79 Milioane De EuroPrezentată la sfârșitul lunii decembrie 2023, Bugatti Chiron Profilée, a fost scoasă la licitație, pe 1 februarie 2023, la Carrousel du Louvre, de către RM Sotheby's .


Cumpărătorul anonim a reușit să o achiziționeze, pentru incredibila sumă de 9.798.500 euro. O parte din această sumă urmând să fie donată în scopuri caritabile. Cu această sumă, se stabilește un nou record, pentru cea mai scumpă mașină nouă vândută vreodată la licitație.


Culoarea modelului Chiron Profilée, este principala atracție, la prima vedere. Albastrul cerului ”Atlantic Silver”, este combinat cu o fibră de carbon fermecătoare ”Regal Blue”, pe partea inferioară a caroseriei.


Chiron Profilée este captivant, indiferent dacă vă plac, sau nu, producțiile moderne ale constructorului alsacian. La interior, pielea țesută, fibra de carbon și aluminul se combină pentru a crea o eleganță excepțională.Bugatti Chiron reflectă hyper-ul modern al colecționărilor, care sunt, adesea, atrași de o piesă de colecție, veche de mulți ani și foarte rară pe piață. Puternic și capabil să atingă o viteză maximă de 380 km/h, în doar 12.4 secunde, are multe caracteristici de performanță, care îi justifică prețul exorbitant. Într-adevăr, vehiculul a fost scos la licitație cu o estimare de vânzare ridicată, între 4.1 și 5.5 milioane de euro. Această versiune unică a modelului Bugatti Chiron, denumită Profilée, și-a găsit, în cele din urmă, un cumpărător, pentru o sumă dublă, comparativ cu cea estimată.


Potrivit Sotheby's, organizatorul licitației, acesta este o ”versiune unică, construită la comandă, a celebrului și faimosului hiper - sportiv Chiron de la Bugatti și primul și singurul Chiron Profilée de ”pre-producție” produs. De asemenea, este și ultimul Bugatti care a fost vândut co motorul W17 quod-turbo, emblematic al mărcii Bugatti. Acesta va fi pe placul tuturor iubitorilor de mașini. La finalul licitației, mașina a primit titlul de ”cea mai scumpă mașină nouă vândută la licitație”.


Mașina a fost creată ”ca răspuns la cerea clienților de a avea o mașină care să fie mai agresivă decât Chiron Sport 5, dar mai puțin radicală decât Chiron Pur Sport 6!, precizează Bugatti, ”fără să sacrifice performanțele și confortul”.


Profilée, ”beneficiază de o aerodinamică avansată, inclusiv de singurul spoiler fix din istoria modernă a Bugatti, care este integrat direct în caroserie”.


Pentru a-și consolida statutul de bijuterie rară, designerii Bugatti au creat, de asemenea, o culoare personalizată, ”Atlantic Silver”, care nu va mai fi utilizată, niciodată, pe alte modele constructorului de mașini de lux.

3 views0 comments
bottom of page