top of page

Un Diamnat Roz Rar În Valoare De 35 Milioane De Dolari Va Fi Expus În Dubai


Un diamant rar, în valoare de 35 de milioane de dolari, va fi expus în Dubai, în cadrul unui turneu mondial, înainte de o licitație, care va avea loc la sfârșitul acestui an.Eternal Pink, va fi vândut la licitație și se așteaptă ca acesta să obțină o sumă record de 35 de milioane de dolari, potrivit Sotheby's.


Până să ajungă la licitație, însă, nestemata se află într-un turneu mondial de promovare - în locurile importante pentru milionari - în cadrul căruia se va opri în Dubai, Singapore, Shanghai, Taiwan și Geneva, pentru a stârni interesul potențialilor cumpărători foarte bogați.


Sotheby's a prezentat diamantul The Eternal Pink înaintea turneului


Potrivit acesteia: ”Diamantul de 10,57 carate, cu o formă cushion - cut, este cel mai intens diamant roz care a ajuns vreodată pe piață”.


”Materialul brut de 23.78 de carate, din care s-a obținut The Eternal Pink, a fost extras de către De Beers, din mina Damtshaa, din Botswana, și a fost meticulos modelat, într-o formă cushion-cut impecabilă - pe parcursul a șase luni - de către echipa de artizani de la Diacore, maximizând la maxim potențialul culorii electrice a diamantului.


Diamantul roz va fi expus în Dubai, în perioada 22-26 mai, pentru ca potențialii cumpărători să îl poată vedea mai îndeaproape.Programul complet al turneului de prezentare pentru acest diamant evaluat la 35 de milioane de dolari este următorul:


  • Hong Kong: 1-7 aprilie

  • Taipei: 21 - 22 aprilie

  • China Continentală: 24 - 28 aprilie

  • Singapore: 3 - 6 mai

  • Geneva: 12 - 16 mai

  • Dubai: 22 - 26 mai

Shotebys a precizat: ”Dintre toate clasele de culoare existente, ”Fancy Vivid”, manifestată de această magnifică piatră de 10.57 carate, corespunde celui mai înalt nivel de culoare, care poate fi atins de un diamant colorat. Această culoare modificatoare de violet, are adesea ca rezultat, cea mai fermecătoare și vibrantă nuanță feminină, care devine visul multora”.


”Șlefuită cu o tăietură în formă cushion - cut, această piatră prețioasă se mândrește cu o combinație atractivă de fațete, care intensifică rozul, pentru a fi mai ”dulce”, pentru ochii cuiva. Piatra prezentată, care combină culoarea Fancy Vivid Purplish Pink și claritatea Internally Flawless, este într-adevăr o comoară a naturii”.


Eternal Pink va fi inclus în cadrul licitației Sotheby's Magnificent Jewels, care va fi organizată pe 8 iunie la Sotheby's New York.


2 views0 comments
bottom of page