top of page

Un Tablou Prăfuit Ascuns În Spatele Unei Uși Se Dovedește A Fi O ,,Capodoperă” A Lui Brueghel
Un tablou redescoperit al pictorului flamand, din secolul al XVII-lea, Pieter Brueghel cel Tânăr, ascuns timp de ani de zile, într-o casă de familie, va fi prezentat marți, la licitație la Paris și se așteaptă să ajungă la o sump cuprinsă între 600.000 și 800.000 de euro.


Tabloul ”L'Avocat du Village" (Avocatul Satului), este una dintre cele mai mari lucrări cunoscute ale lui Brueghel, măsurând 112 cm înălțime și 184 cm lățime, și era necunoscut în lumea artei, deoarece ultima generație a familiei care îl deținea, încă din anii 1900 credea că este un fals.


Familia, care dorește să rămână necunoscută, îi ceruse lui Malo de Lussac, de la casa de licitații Daguerre Val de Loire, să estimeze valoarea casei lor, dar, în schimb, a descoperit o capodoperă.,,Am găsit acest tablou [în casă], în spatele unei uși, din camera televizorului”, a declarat Lussac, pentru agenția de presă Reuters, numind-o una dintre cele mai mari surprize din cariera sa.


,,Am început să estimez această cameră și, când m-am întors, am văzut acest tablou. A fost o surpriză foarte bună pentru mine”.


De Lussac a precizat că, el crede că opera de artă, a fost cumpărată ca fiind una autentică, dar de-a lungul mai multor generații, și-a pierdut complet autenticitatea în cadrul familiei.


,,Și asta, este ceea ce este incredibil”, a spus el. ,,Noi, le redăm această autenticitate, spunându-le ,de fapt că, opera voastră de artă este reală”.


Brueghel cel Tânăr, al cărui tată, Brueghel cel Bătrând, a murit când el avea doar cinci ani, nu a folosit una dintre compozițiile tatălui său, pentru acest tablou, așa cum făcea de obicei, dar a revizuit tema populară a avocatului din sat.


Experții în artă au estimat că lucrarea a fost pictată între 1615 și 1617.

1 view0 comments
bottom of page