top of page

Una Dintre Cele Mai Renumite Rochii Ale Prințesei Diana Va Fi Scoasă La LicitațieRealizată de designerul societății Victor Edelstein, rochia în stil ,,Infanta”, a fost, în mai multe feluri, imortalizată pe regretata prințesă: portrete, editoriale și chia o păpușă. Acum, rochia va fi scoasă la licitație la Sotheby New York, și ar putea ajunge la o sumă de preste 120,000 de dolari.În 1991, Prințesa Diana a stat pe un scaun victorian magnific, a cărui bară de protecție era decorată opulent, cu o coroană și doi lei de aur, așezați de fiecare parte. În ciuda turbulențelor continue, din căsnicia sa, prințesa s-a potrivit cu măreția scaunului: postura ei era cea a unei lebede, iar frumusețea ei naturală era luminată și mai mult de rochia din catifea, concepută de designerul societății aristocratice, Victor Edelstei. Cu un bliț rapid, al aparatului de fotografiat, al Lordului Snowdon, prințesa și rochia au fost imortalizate, într-un portret regal. Treizeci de ani mai târziu, pe 27 ianuarie, rochia va fi vândută, în cadrul licitației inaugurale, ,,The One”, de la Sotheby's New York, fiind evaluată la aproape 120.000 de dolari.


,,Printre numeroasele sale influențe care au rămas, Prințesa Diana, a fost venerată pentru simțul ei de stil fără efort, care este poate cel mai bine surprins, de această rochie de bal, elegantă și sofisticată, concepută de către renumitul Victor Edelstein”, explică Christina Prescott-Walker, Director Global De Art Și Obiecte Al Sotheby's. ,,Reprezentând grația li eleganța ei atemporală, rochia a fost selectată pentru garderoba Dianei și imortalizată pentru totdeauna în portretul ei oficial, realizat de Lord Snowdon, în 1991”.

În afară de portretul realizat de Snowdon, rochia a avut câtva apariții memorabile. Tot în 1991, portretistul britanic Douglas Hardinge Anderson, a portretizat-o pe Prințesă exact în aceeași rochie și a imaginat-o pe un fundal de art liber. Portretul pictat se află, în prezent, pe pereții Royal Marsden Hospital Fund, o organizație pentru care Prințesa Diana s fot președinte.


Șase ani mai târziu, Prințesa Diana, a purtat aceeași rochie, într-un editorial realizat de Mario Testino, care a fost ultimul portret oficial al acesteia, înainte de moartea sa prematură. Rochia a fost atât de memorabilă, încât a fost realizată o miniatură, care a fost prezentată în 1998, în ediția limitată a păpușii Prințesei Diana, de Franklin Mint, și a fost remarcată ca find una dintre cele mai emblematice rochii ale acesteia.

Însă, aceasta nu este prima dată când, rochia a fost vândută la licitație. În 1997, au fost vândute 80 de rochii din colecția personală a Prințesei Diana, iar veniturile au fost direcționate atât către AIDS Crisis Trust, cât și către fondul pentru cancer al Royal Marsden Hospital, Rochia a făcut, desigur, parte din acest lot.


,,Prezentarea acestei rochii, în licitația noastră, inaugurală și curatorială ,,The One”, care o plasează în dialog cu multe alte obiecte, de cea mai bună calitate, care acoperă milenii de istorie umană”, explică Prescott-Walker, ,,este o dovadă a spiritului irezistibil al Dianei”.

0 views0 comments
bottom of page