top of page

Van Cleef & Arpels Lansează În Premieră 5 Noi Bijuterii Alhambra





Tema norocului a fost mult timp, o sursă de inspirație și motivație majoră pentru Van Cleef & Arpels - nepotul lui Estelle Arpels, Jacques, spunea: ”Pentru a fi norocos, trebuie să crezi în noroc”. Această convingere a dus la unele dintre cele mai emblematice modele ale Casei de bijuterii, cum ar fi cele care prezintă amulete. Primele schițe ale Van Cleef & Arpels inspirate de trifoiul cu patru foi au apărut în anii 1910, iar în 1968 a lansat colecția Alhambra, un colier lung cu 20 de motive din aur creponat. Designul său, simplu li elegant, a fost influențat de farmecul și spiritul liber al epocii și de popularitatea aurului galben de la acea vreme și a continuat să fie prezent în cadrul unor bijuterii destinate a fi purtate în timpul zilei, concepute pentru a încuraja combinațiile și pentru a fi aranjate în funcție de creativitatea, preferințele și atitudinea purtătoarei.


După debutul colecției Alhambra, noi variante au fost prezentate succesiv, o evoluție care ilustrează versatilitatea conceptului Alhambra, care a ajuns să cuprindă coliere, brățări, inele, inele Between The Finger, pandantive, cercei și ceasuri. Deschiderea designului Alhambra, a accentuat calitățile înnăscute ale pietrelor prețioasă și ale materialelor folosite, care era de o varietate amețitoare: diamant, cornalină, lapislazuli, calcedonie, malachit, onix, agat, cristal de stâncă, perlă, ochi de tigru, precum și aur roz.


Bijuteriile Alhambra au ajust rapid în colecțiile unor icoane culturale, precum Grace Kelly, Romy Schneider și Francoise Hardy.



În același timp, lansările Alhambra s-au conturat în linii distincte, fiecare îmbrățișând o siluetă și o prezentare inconfundabile - Vintage Alhambra, care seamănă cel mai mult cu originalul din 1968, cu motive de dimensiuni egale; Pure Alhambra, cu suprafețe aurii netede și margini rotunjite și lustruite; Magic Alhambra, care se distinge prin motive de diferite dimensiuni, dispuse într-o asimetrie jucăușă; Sweet Alhambra, marcată de motive delicate în miniatură; Byzantine Alhambra, care poartă atât motive solide, cât și motive ajurate și Lucky Alhambra, care include motive inspirate din natură, precum frunze și stele. Aceste modele diverse și nenumăratele moduri de a le stiliza dovedesc cum bijuteriile și ceasurile din colecția Alhambra sunt rafinate, imaginative și adaptabile, dar întotdeauna armonioase.



Energie Radiantă


Inspirat de trifoi și considerat un simbol al norocului, motivul fourfoil, care stă la baza colecției Alhambra de la Van Cleef & Arpels, este din nou reimaginat: casa de bijuterii dezvăluie cinci noi creații Vintage Alhambra, cu un model Sunburst realizat din aur alb guilloche - un colier lung cu 20 de motive, o brățară cu cinci motive, un pandantiv, un inel și o pereche de cercei. Impregnate de o estetică atemporală, aceste piese sunt încadrate de perle de aur caracteristice Casei Van Cleef & Arpels, iar modelul care emană de la perla centrală, canalizează lumina spre exterior, adăugând textură suprafeței din aur alb și creând o strălucire captivantă.



În premieră, alături de aceste cinci noi creații Vintage Alhambra, debutează și un ceas de mână Sweet Alhambra din aur roz.



Tehnica tradițională de gravură guilloche, poate fi văzută în piesele Casei încă din anii 1910, când a apărut pentru prima dată, aproximativ 20 de ani mai târziu, a ajuns să decoreze cutii, cutii de pudră și minaudieres, completate de pietre prețioasă, iar acum este punctul central al celor mai recente lansări Alhambra. Colecția exemplifică savoir-fair-ul de înaltă clasă al Van Cleef & Arpels, prin evidențierea contururilor de perle realizate de maeștrii bijutieri și a finisării minițioase efectuate pentru a scoate în evidență luminozitatea metalului prețios, rezultând astfel bijuterii spectaculoase.



3 views0 comments
bottom of page