
După cum relatează CNN, o firmă italiană de design, Lazzarini Design Studio, a realizat planurile unei ambarcațiuni masive, în formă de broască țestoasă supradimensionată, în înotătoare întinse. Vasul este atât de mare încât nici măcar nu este numit superyach, ci mai degrabă designerii l-au descris ca fiind un terayacht. Ca atare, i s-ad dat un nume corespunzător de mare, Pangeos, o aluzie la Pangea, supercontinentul antic, care a inclus, cândva, aproape toate masele terestre ale Pământului. Potrivit lui Lazzarini, nava va fi suficient de mare, pentru a găzdui diverse hoteluri, apartamente, centre comerciale, parcuri și alte facilități pentru până la 60,000 de oaspeți. Yahtul va avea chis și porturi pentru nave și avioane, astfel încât oaspeții să o poată vizita atunci când Pangeos nu este ancorat lângă uscat. Ceea ce este util, deoarece, până în prezent, compania nu prevede niciun itinerar strict, ci se așteaptă ca țestoasa să se plimbe pur și simplu în jurul lumii.
Cu o lungime de 1,800 de picioare și o lățime de 2,000 de picioare în punctul cel mai larg, vasul este gata să devină cea mai mare structură plutitoare construită vreodată. Asta, desigur, dacă va fi construită, ceea ce reprezintă un alt obstacol în sine. După cum explică site-ul Pangeos, ”terayacht-ul are nevoie de un șantier teraship”, care nu există în prezent. Proiectul neceșită un șantier cu o lățime de aproximativ 200 de mile și o lungime de 180 de mile, ceea ce înseamnă, de asemenea, dragarea a aproximativ 0.4 mile pătrate de mare cu un baraj circular. Odată ce iahtul este construit, barajul se poate deschide, inundând zona și, practic, lansând nava. Lazzarini a sugerat, în prezent, coasta Arabiei Saudite ca fiind locul ideal pentru construcție.
Deoarece, scopul este, de obicei, acela de a minimiza rezistența la înaintare, bărcile nu se îndepărtează, de obicei, de forma standard de ”V” - și, chiar mai puțin frecvent au forma unor animale marine - dar înotătoarele lui Pangeos sunt mai mult decât o simplă particularitate. Potrivit companiei, extremitățile vor capta energia cinetică din valuri, ceea ce va permite ambarcațiunii să navigheze perpetuu fără emisii. De asemenea, zona de pe acoperiș, va fi echipată cu panouri solare, pentru energie suplimentară, în caz de nevoie; motoarele electrice sunt, de asemenea, incluse în proiect.